[Tex-nl] Aankondiging oud-leden register NTG

NTG Secretaris secretaris at ntg.nl
Fri May 24 12:07:22 CEST 2019


Beste TeX-ers,

Vorig jaar heeft de NTG een privacybeleid opgesteld aan de hand van de nieuwe EU-regels voor gegevensbescherming. 

Een belangrijke verandering in de NTG ledenadministratie is dat opzeggende leden voortaan per beëindigingsdatum zonder tegenbericht volledig uit de leden database worden verwijderd, omdat we vanaf dat moment geen geldige (legale) reden meer hebben om diens persoonsgegevens te bewaren. Die actie moest rechtshalve retro-actief ook worden toegepast op reeds bestaande oud-leden in de ledenadministratie.

Piet van Oostrum stelde tijdens de vorige algemene ledenvergadering van de NTG voor dat we vertrekkende leden voortaan vragen of ze bij naam bekend willen blijven in een hiervoor aan te maken register van oud-leden. Dat werd algemeen gezien als een goed idee, en onze ledenadministratie en het NTG privacybeleid zijn daarop ondertussen aangepast.

Ons aangepaste privacybeleid kan worden nagelezen op de website van de NTG: 

  https://www.ntg.nl/privacy-nl.html

Maar: dit nieuwe (opt-in) oud-leden register neemt niet weg dat alle gegevens van leden die hun lidmaatschap hadden opgezegd vóór deze beleidsaanpassing (dat is: sinds Juni 2018) alreeds waren verwijderd uit de leden database. 

Deze aankondiging van het oud-leden register dient daarom tevens om oud-leden van de NTG die alsnog willen worden opgenomen in het oud-leden register erop te wijzen dat ze zich alsnog kunnen opgeven.  Vanwege de verplichte administratie is het beter om u in dat geval niet aan te melden als directe reactie op dit bericht. 

Eventuele aanmeldingen voor het oud-leden register graag doorgegeven via e-mail aan:

  penningmeester at ntg.nl 

of per post naar ons postadres: 

  Nederlandstalige TeX Gebruikersgroep
  Baarsjesweg 268-I
  1058 AD Amsterdam


Met vriendelijke groet,

Taco Hoekwater
Secretaris NTG

More information about the TeX-NL mailing list