[Tex-nl] subcaption en twocolumn

Wilfred van Rooijen wvanrooijen at yahoo.com
Thu Dec 15 05:24:22 CET 2016


Leute,
Ik ben bezig met een manuscript dat (hopelijk) uiteindelijk gepubliceerd zal worden in een wetenschappelijk blad. De uiteindelijke layout zal twocolumn zijn.
Ik ben momenteel bezig om de layout te optimaliseren; het blad rekent een page charge dus ik wil vantevoren een beetje kunnen inschatten hoeveel pagina's het worden.
Ik heb een aantal grafieken met resultaten, steeds 3 of 4 grafieken per onderwerp. Ik wil die grafieken dus bij elkaar houden, dus ik gebruik het subcaption-package zodat ik steeds "Figuur 1(a), 1(b)" etc krijg.
Het geval is echter dat bijvoorbeeld 4 figuren onder elkaar te lang zijn voor een kolom; echter, als ik de figuren in een figure* environment zet (dus over de hele breedte van de pagina) wordt de uiteindelijke layout heel raar, met veel half-lege pagina's, soms grote afstand tussen referentie in de tekst en de figuur, en een flink aantal "eindpagina's" met alleen figuren. Dat krijg je als je teveel floats hebt en je ze toch wil ordenen - LaTeX is dan gewoon niet zo goed.

Wat ik dus eigenlijk zou willen, is een aantal subfigures onder elkaar in een kolom, met een "overloop" naar de volgende kolom (en dus ook overloop naar de volgende kolom op de volgende pagina indien van toepassing) als de huidige kolom onvoldoende lang is om de figuren te herbergen.
Het zal ongetwijfeld kunnen, maar ik heb geen idee welke stylefiles ik nodig heb. Ik hou me aanbevolen voor tips & tricks. De manual van subcaption heeft niets over twocolumn-mode. Wat ik wil lijkt dus een beetje op supertabular oid (longfloat ???). 

Groeten,Wilfred
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://mailman.ntg.nl/pipermail/tex-nl/attachments/20161215/ccfbf44d/attachment.html>


More information about the TeX-NL mailing list