[Tex-nl] [XeLaTeX] Probleem met inlezen van .eps bestanden

Bas Dekker (TeXniek) texnics at digifuga.nl
Tue May 6 14:35:50 CEST 2014Dag allemaal, 


Ik heb een jaar geleden een stuk programmatuur geschreven die het altijd goed heeft gedaan, en nu niet meer (upgrade naar Mac OS X Mavericks intussen, maar ik weet niet of er een causaal verband is). 

Mijn programmatuur genereert dynamische TeX-code dat op zijn beurt gebruik maakt van pstricks, en in het bijzonder pst-node. Vervolgens wordt de code door XeLaTeX gehaald, en ik krijg mooie grafische output van allerlei schema's. Als het werkt tenminste.

Het runnen van de programmatuur levert fouten gelijk aan wat hier staat: http://tug.org/pipermail/pstricks/2012/009747.html 

Wat mij daar opvalt is een dubbele slash in de naam van het bestand: "/var/folders/yb/ybJiY4ljHSuKXiRLO44OtU+++TI/-Tmp-//dvipdfmx.wUD8MwbY". Ik dacht eerst dat het daar aan lag. 

Maar toen ik verder keek met een minimaal bestand als dit:

\documentclass{minimal}
\usepackage{graphicx}
\begin{document}
  \includegraphics{ilsezij.eps}
\end{document}


(waarbij ilsezij.eps een willekeurige eps file is, ik heb er meerdere getest). Dat geeft het de volgende fout (die ook in de vorige output terugkomt):

** WARNING ** pdf_open: Not a PDF 1.[1-5] file.
** WARNING ** Failed to include image file "./ilsezij.eps"
** WARNING ** >> Please check if
** WARNING ** >>   rungs -q -dNOPAUSE -dBATCH -sPAPERSIZE=a0 -sDEVICE=pdfwrite -dCompatibilityLevel=%v -dAutoFilterGrayImages=false -dGrayImageFilter=/FlateEncode -dAutoFilterColorImages=false -dColorImageFilter=/FlateEncode -sOutputFile='%o' '%i' -c quit
** WARNING ** >>   %o = output filename, %i = input filename, %b = input filename without suffix
** WARNING ** >> can really convert "./ilsezij.eps" to PDF format image.
** WARNING ** pdf: image inclusion failed for "ilsezij.eps".
** WARNING ** Failed to read image file: ilsezij.eps
** WARNING ** Interpreting special command PSfile (ps:) failed.
** WARNING ** >> at page="1" position="(91.9253, 264.89)" (in PDF)
** WARNING ** >> xxx "PSfile="ilsezij.eps" llx=159 lly=149 urx=415 ury=654 rwi=2560 "

Kortom, het probleem zit hem in de eps-converter (hier speelt het probleem met de dubbele slash immers niet). Ik beheers de materie onvoldoende om te weten waar het precies zit. En ik heb uiteraard een deadline. 

Het internet (o.a. een post van Wilfred, hier: http://tug.org/pipermail/xetex/2008-December/011512.html) zegt "stap over op pdf". Maar dat is even geen optie, want zoals gezegd genereer ik een heleboel zaken op basis van pst-node en ik heb geen tijd om nieuwe code te maken. Bovendien heeft het gewerkt. Ik moet dus via .eps (tenzij ik pstricks kan vertellen dat hij direct .pdf moet outputten).

Misschien is het een permissie-probleem ergens, of een command-line-optie-probleem, maar ik weet niet waar dat staat. Ik gebruik xelatex louter vanuit de commandline dus niet de grafische TeXShop interface, maar ik weet niet wat er onderwater gebeurt. 

Ik heb geprobeerd om het "rungs" commando uit de foutmelding uit te voeren, ik krijg geen foutmeldingen, maar ook geen pdf-output, noch in verbose, noch in file.

Wie kan mij helpen?

Bedankt alvast!Hartelijke groeten, 


Bas Dekker

Bas Dekker 
(sub-account voor TeXniek)

Postbus 11088
1001 GB Amsterdam

+31 (0)6 25 00 32 78

texnics at digifuga.nl
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.ntg.nl/pipermail/tex-nl/attachments/20140506/52ba0631/attachment.html>


More information about the TeX-NL mailing list