[Tex-nl] Knuth interview

Rick van Rein (OpenFortress) rick at openfortress.nl
Thu Jun 27 09:18:13 CEST 2013


Hoi,

> Vind maar eens een student die LaTeX zelfs maar op basisniveau beheerst. Zelfs in de exacte studies kom je van een koude kermis thuis. Maar OK, je kan ze wat instructies geven en hopelijk komt het dan goed ;-))

Snappen doe ik het ook niet
 -- dat iedereen van hun afstudeerverslag moet leren dat hun WYSIWYG tool niet schaalt en regematig crasht, en dat ze toch beter hadden kunnen… het is zoveel efficienter om te leren van *andermans* fouten!
 -- dat niemand lijkt te zien dat de meestgebruikte projectiesoftware letters ongelijk spatieert omdat het posities afrondt op (grote) beeldpunten

Ik ben nog altijd dolblij dat mijn huisstijl in LaTeX is opgezet, waardoor ik nu zeer snel indrukwekkend uitziende rapporten kan schrijven.

> Overigens doet Elsevier (ScienceDirect) vrijwel alles in India.

Maar precies dat is armoe!  Een bekostigingsmodel dat afhankelijk is van landen die (nu nog) een lager beloningsniveau accepteren is op termijn onhoudbaar -- zeker als je er werk heen gaat sturen dan gaan welvaartsniveau en lonen redelijkerwijs stijgen en zal het op den duur op hetzelfde prijsniveau komen als het Nederlandse.  Kortetermijnoptimalisatie noem ik dit soort outsourcing, en een gevaar voor het vermogen iets langdurig vol te houden.

-Rick


More information about the TeX-NL mailing list