[Tex-nl] Toevoegen voor- en achterkaft aan een TeX-document, met toevoeging rubrieken

Bas Dekker (TeXniek) texnics at digifuga.nl
Wed Mar 28 11:44:24 CEST 2012


Dag allemaal, 


Ik heb advies nodig over het volgende:

Ik heb een Perl-programma gemaakt dat een Excel-lijst uitleest, processet, en de verwerkte data samen met vormgevings-instructies in een LaTeX-file dumpt (het betreft een lesrooster voor een cultuureducatiecentrum). Een XeLaTeX run produceert een pdf.

Nu moet er aan het bestand een voor- en een achterkaft worden toegevoegd. Ik heb deze kaften van de vormgever ontvangen, als twee losse pdf-bestanden. 

En om het feest compleet te maken: op de voorkaft moet een variabele tekst worden geprint ("Seizoen 2012 - 2013", bijvoorbeeld).Wat is volgens jullie de beste manier om te handelen?

- Perl de TeX-code laten dumpen met de twee pdf-bestanden en de teksten als variabelen? (Ik moet dan wel iets kunnen doen met \includegraphics over de volledige breedte en hoogte van de A4-pagina: dat is mij niet gelukt)

- De pdf-pagina's toevoegen op shell-script niveau? Ik moet dan wel een tekst in een bepaald font op de kaft kunnen printen. Geen idee hoe dat moet.

- iets anders waar ik niet aan denk....


Ik ben een beetje aan het experimenteren, maar ik loop in alle varianten een beetje vast.

Dan nog een vraag: kan ik XeLaTeX een instructie meegeven van het type: "\clearpage ; plaats-hier-deze-pdf-pagina($bestandsnaam) ; verhoog het paginanummer met een ; \clearpage"?Alle tips en ideeën zijn welkom!


Bedankt alvast, 
Bas Dekker 
(sub-account voor TeXniek)

Postbus 11088
1001 GB Amsterdam

+31 (0)6 25 00 32 78

texnics at digifuga.nl
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.ntg.nl/pipermail/tex-nl/attachments/20120328/7305ef67/attachment.html>


More information about the TeX-NL mailing list