[Tex-nl] Extra pagina

Jan Geenen geenenjw at planet.nl
Mon Feb 6 18:45:17 CET 2012


Dag Wilfred

Ik begreep je niet en kon dan ook geen zinnig antwoord geven. 
In de tussentijd heb ik me de volgende vraag gesteld: is het mogelijk om een testomgeving te maken zodanig dat het fenomeen- extra pagina- reproduceerbaar is? Na wat puzzelen is het antwoord ja.
Deze test is hier bijgevoegd. Hij bestaat uit drie hoofdstukken die ieder afzonderlijk geen extra pagina genereren. Echter in combinatie heeft het middelste hoofdstuk de extra pagina's. 
Ik hoop dat dit is wat je zoekt.
M.vr.gr.
Jan

ps. De test stuur ik met het volgende e-mail. Het blijkt dat dit bericht met attachment te groot is. Jan
On 6 feb 2012, at 13:07, Wilfred van Rooijen wrote:

> Hallo allemaal,
> 
> Jan van Geenen heeft mij, buiten de lijst om, een tweetal latex documenten gestuurd. Nou ja, hij stuurde een link en ik heb de documenten gedownload. Ik heb die documenten toen gecompileerd, zonder verdere problemen. Ik heb de PDF naar Jan gestuurd met een CC naar de lijst, maar die CC is er denk ik niet doorheen gekomen, hoewel ik van de beheerder wel degelijk een bevestiging heb gekregen.
> 
> Toen ik Jan vroeg wat er nou eigenlijk mis was met de PDF, was het antwoord min of meer "niets, maar als ik nu iets anders doe dan gaat het mis." Ik vond dat een wat vage uitleg. Ik heb Jan toen gemaild (volgens mij heb ik de lijst toen ook ge-CC'd maar dat kan ik vergeten hebben) dat hij eerst een document moest sturen dat zijn "fout" genereerde, en dat ik er pas daarna weer naar zou kijken. Ik heb nog een aantal tips meegegeven om meer te leren over de manier waarop latex lege pagina's invoegt in een document en hoe je daar invloed op kan uitoefenen. Ik heb er bij gezegd dat als Jan zijn probleem duidelijk kan illustreren, dat hij dan op ieder moment op de lijst kan posten, en dat wij er dan met zijn allen iets aan kunnen doen.
> 
> De source van Jan's document stond vol met \clearemptydoublepage, en dat kan dus heel veel (overbodige) lege pagina's genereren. Ik heb als tip meegegeven dat hij eerst die \clearemptydoublepage moest weghalen, en daarna moest kijken of het toevoegen van strategische witregels zijn probleem kon oplossen. Blijkbaar is dat een irritant advies geweescht.
> 
> Nogmaals, als Jan een korte, simpele source file kan sturen die zijn probleem duidelijk illustreert, dan wil ik, en met mij alle andere leden van de lijst, er met alle liefde & plezier nog eens naar kijken.
> 
> Groeten,
> Wilfred
> 
> From: Piet van Oostrum <piet at vanoostrum.org>
> To: TEX-NL : de Nederlandstalige discussie lijst over TeX en companen <tex-nl at ntg.nl> 
> Sent: Friday, 3 February 2012, 0:37
> Subject: Re: [Tex-nl] Extra pagina
> 
> Jan Geenen wrote:
> 
> > Dag allemaal,
> > 
> > het is duidelijk dat deze manier van discussieeren niet bijdraagt aan
> > de oplossing van mijn probleem. Het leidt tot irritatie en daar heb
> > ik geen behoefte aan. Ik stop er dan ook mee.
> 
> Hallo Jan,
> 
> Van mijn kant geen irritatie. Alleen kunnen wij zonder informatie het probleem niet oplossen. Het probleem wordt veroorzaakt door jouw document en dat hebben wij niet. Ik kan me wel voorstellen dat het irritatie opwekt als je een onvolledig probleem voorgelegd krijgt zonder de essentiële onderdelen ervan.
> 
> Met hartelijke groeten,
> -- 
> Piet van Oostrum <piet at vanoostrum.org>
> WWW: http://pietvanoostrum.com/
> PGP key: [8DAE142BE17999C4]
> _______________________________________________
> TeX-NL mailing list
> TeX-NL at ntg.nl
> http://www.ntg.nl/cgi-bin/mailman/listinfo/tex-nl
> 
> 
> _______________________________________________
> TeX-NL mailing list
> TeX-NL at ntg.nl
> http://www.ntg.nl/cgi-bin/mailman/listinfo/tex-nl

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.ntg.nl/pipermail/tex-nl/attachments/20120206/e45a7151/attachment.html>


More information about the TeX-NL mailing list