[Tex-nl] Fontspec-probleem met nieuwe TeX 2011 DVD...

Bas Dekker (TeXniek) texnics at digifuga.nl
Sat Nov 5 13:16:39 CET 2011



Ik heb net met TeXLive alles opnieuw overgehaald en geïnstalleerd. 

Geen verandering. 

Het lijkt op een probleem met laadvolgorde van pakketten... 

Ik ben er inmiddels uit: het ging om de compatibiliteit tussen fontspec en tipa (die ik in deze class ook gebruik). 

Op Tex Live 2011 gaat het mis als ik fontspec aanroep na tipa. Als ik het omdraai gaat alles goed. Dit probleem treedt niet op in distributies voor TeX Live 2010 (ik heb het getest).

Voor wat het waard is: ter leering ende vermaeck.


Bedankt voor jouw hulp, Diederick, 


Bas Dekker




Op 4 nov 2011, om 09:22 heeft Diederick C. Niehorster het volgende geschreven:

> Heb je TexLive 2011 ook volledig geupdate (of op zijn minst fontspec)?
> neem ook de latex3 pakages mee in je update, wat verder belangrijk is
> weet ik niet zeker.
> 
> Groeten,
> Diederick
> 
> 
> 2011/11/4 Bas Dekker (TeXniek) <texnics at digifuga.nl>:
>> 
>> 
>> Dag allemaal,
>> 
>> Ik loop hier tegen een probleem aan, tegelijk met een gruwelijke tijdsdruk
>> om een document te produceren. Kan iemand mij ajb helpen?
>> Als volgt: ik ben zojuist overgegaan op TeX Live 2011 (op de Mac), in de
>> hoop dat een probleem dat ook voorkwam met TeX Live 2010 opgelost zou zijn.
>> Toen ik het probleem op 2010 constateerde ben ik teruggegaan op 2008, maar
>> ik moet nu om andere redenen over op 2011.
>> Als volgt: ik heb een class geschreven waarbij ik gebruik maak van fontspec.
>> Ik process de .tex file met xelatex.
>> Ik krijg de foutmelding:
>> (/usr/local/texlive/2011/texmf-dist/tex/latex/base/fixltx2e.sty)
>> ! Undefined control sequence.
>> <argument> \fontspec_patch_verbatim:
>>                                      \fontspec_patch_moreverb:
>> \fontspec_pat...
>> l.71 }
>> 
>> Als ik  met de 2008-versie werkt, gaat alles (althans, dit onderdeel met
>> fontspec) goed.
>> Ik ben het internet op gegaan en in nieuwsgroepen gekeken. Ik vind
>> bijvoorbeeld een vergelijkbaar verhaal
>> op: http://web.archiveorange.com/archive/v/tMRBZvXTEOLRSzqd6FNn
>> Als ik de aldaar voorgestelde oplossing probleer
>> (\usepackage[lm-default]{fontspec}), dan zegt hij dat hij de optie
>> lm-default voor fontspec niet kent.
>> Ik kijk ondertussen verder, in het duister tastend want ik heb niet echt
>> zicht op wat ik precies aan het doen ben. Als iemand dit probleem is
>> tegengekomen, of ideeën heeft, laat het mij alsjeblieft weten want ik zit
>> zoals gezegd behoorlijk in de stress met een deadline.
>> Hartelijk dank alvast.
>> Happy TeXing,
>> 
>> 
>> Bas Dekker
>> (sub-account voor TeXniek)
>> Postbus 11088
>> 1001 GB Amsterdam
>> +31 (0)6 25 00 32 78
>> texnics at digifuga.nl
>> 
>> 
>> 
>> 
>> 
>> 
>> 
>> 
>> _______________________________________________
>> TeX-NL mailing list
>> TeX-NL at ntg.nl
>> http://www.ntg.nl/cgi-bin/mailman/listinfo/tex-nl
>> 
>> 
> _______________________________________________
> TeX-NL mailing list
> TeX-NL at ntg.nl
> http://www.ntg.nl/cgi-bin/mailman/listinfo/tex-nl


Bas Dekker 
(sub-account voor TeXniek)

Postbus 11088
1001 GB Amsterdam

+31 (0)6 25 00 32 78

texnics at digifuga.nl








-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.ntg.nl/pipermail/tex-nl/attachments/20111105/bbbd6d8e/attachment.html>


More information about the TeX-NL mailing list