[Tex-nl] Fwd: Latex

Wilfred van Rooijen wvanrooijen at yahoo.com
Tue May 10 02:13:56 CEST 2011


Hallo allemaal,

Haha, Opa Zuurpruim heeft was losgemaakt ;-))

> 
> Dit is echt onzin. Er werd niet gevraagd naar een beuner,
> maar naar iemand die het tegen betaling zou willen doen.
> 

Misschien heb ik de oorspronkelijke email verkeerd begrepen. Op mij maakte het een indruk van (hete aardappel in de keel): "Zeg kerel, ik zit met een verslagje en ik heb echt geen zin om daar zelf al teveel tijd aan te besteden. Jij bent zo handig met computers, kan jij dat niet even voor mij doen? En dan geef ik je een flesje cola en een zak borrelnootjes." Het zegt misschien meer over mij dan over het verzoek als ik de email zo interpreteer :-))

> Daar werd dus om gevraagd. Neemt niet weg dat ik niet
> begrijp dat een universiteit blijkbaar documenten in Latex
> vraagt, maar daar haar studenten niet in op lijkt te
> leiden.

Ikzelf ben met latex begonnen omdat ik voor een practicum verplicht was om het verslag in latex te maken. Dat was ergens eind jaren '90. De vakgroep in kwestie had daar verder geen specifieke opleiding voor. Toch is dat eerste verslag redelijk goed gekomen, dankzij de hulp van andere studenten, en ook gewoon door het te doen. En ja, ik heb inderdaad tot 4 uur 's ochtends zitten vloeken achter mijn Sun pizzadoosje omdat dat klerelatex niet deed wat ik wilde. 

Zoals opgemerkt werk ik tegenwoordig in een universitaire omgeving. We hebben eindeloze discussies over wat we wel en wat we niet moeten onderwijzen. Ikzelf ben daar ook nog niet uit. Aan een kant denk ik: "je kan van mensen geen topprestaties verwachten als je ze niet ook de juiste uitrusting meegeeft." Dat pleit er dus voor om heel veel dingen te onderwijzen. Aan de andere kant mag je ook wel een soort minimumniveau van basiskennis vereisen, dus dat pleit juist weer voor zelfstandigheid en minder onderwijs. In de praktijk is het een combinatie, want je hebt ook te maken met een erg beperkte hoeveelheid tijd. Dus als jullie wat wijze adviezen hebben, dan houd ik mij aanbevolen!

Wilfred


 Ik had toen al eerder een vrij fors verslag gemaakt in WordPerfect samen met een andere student. 

> 
> -- Wybo
> _______________________________________________
> TeX-NL mailing list
> TeX-NL at ntg.nl
> http://www.ntg.nl/cgi-bin/mailman/listinfo/tex-nl
> More information about the TeX-NL mailing list