[NTG-pdftex] [ pdftex-Bugs-577 ] Type 3 fonts: on screen fine, on paper filled and displaced

noreply at sarovar.org noreply at sarovar.org
Wed Jul 26 15:25:51 CEST 2006


Bugs item #577, was opened at 2006-06-28 13:09
You can respond by visiting: 
http://sarovar.org/tracker/?func=detail&atid=493&aid=577&group_id=106

Category: Fonts
Group: v1.30.0
Status: Open
Resolution: Works For Me
Priority: 5
Submitted By: Peter Dyballa (ballapete)
Assigned to: Hartmut Henkel (hhenkel)
Summary: Type 3 fonts: on screen fine, on paper filled and displaced

Initial Comment:
Hello!

It's pdfeTeX, Version 3.141592-1.30.4-2.2 (Web2C 7.5.5), on Mac OS 
X 10.4.6, PPC. The Type 3 font is dijkstra, a famous person's 
handwriting, as distributed by many SunOS and Solaris versions.

Until mid May I had no problem with pdfTeX, dijkstra, and my EPSON 
EPL-5800 (PostScript 3). This week I again wanted to print a personal 
letter with Prof. Dijkstra's handwriting used for my letter head. And 
some letters were filled (P,e,9), others were horizontally and/or 
vertically displaced from their correct positions. Dijkstra was installed 
with fontinst.

Can this be a pdfTeX problem? End of May I added almost 1 GB of files 
to update SDKs etc. in Mac OS X to be able to produce Universal 
Binaries. The last few Tiger versions are known as a bit buggy. My last 
TeX binaries updates happened in the middle of May, but I have no 
LOG files from this. The recent LOGs from making the format files 
contain the string above ...

Greetings

Pete

----------------------------------------------------------------------

>Comment By: Peter Dyballa (ballapete)
Date: 2006-07-26 15:25

Message:
Logged In: YES 
user_id=2303

*I* am terribly sorry!

Examining again my printer drivers upon your findings I now found that the 
PS3<version number> part of its name was removed! So I had some filter that 
converted PS or PDF into raster that was sent via ESP/P or such to the printer?

I found the right PPD file in the right place and re-installed this as my printer 
-- and it prints again. (Although it puzzles me why I could print the PDF 
output from XeTeX! This worked all the last weeks.) Probably *I* was 
choosing the wrong items in the printer configuration dialog!

Sorry for this!

----------------------------------------------------------------------

Comment By: Martin Schröder (oneiros)
Date: 2006-07-24 23:46

Message:
Logged In: YES 
user_id=421

[Sorry for not reacting earlier, but gforge sends no mail
when a file is attached; you also have to add a comment.]

The attached file uses a Type 1 font and prints perfectly on
an Lexmark Optra T612 (which has a PS3 RIP)...

----------------------------------------------------------------------

Comment By: Martin Schröder (oneiros)
Date: 2006-06-28 16:09

Message:
Logged In: YES 
user_id=421

Please provide a pdf showing the problems (attach it to this
bug).

----------------------------------------------------------------------

You can respond by visiting: 
http://sarovar.org/tracker/?func=detail&atid=493&aid=577&group_id=106


More information about the ntg-pdftex mailing list