<html>
  <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
  </head>
  <body text="#000000" bgcolor="#FFFFFF">
    <p>Thank you very much Wolfgang. You were a big help, as usual. It
      never came to my mind, that the Textadept lexer file <i>context.lua</i>
      in my working directory could interfere with <i>mtxmrun</i>,
      which is located elsewhere. I should also have tried to process
      files from another directory instead of trying it from another PC.
      But since on my tablet PC I only have one single TeX directory, it
      didn't come to my mind to try another one. So again, thank you.</p>
    <p>Cheers, Lars.<br>
    </p>
    <p>P. S.: From what I read so far you're a real TeX genius. It's
      always a pleasure to write with you.</p>
    <p>P. P. S.: Some people really should learn from you, not only when
      it comes to TeX.<br>
    </p>
    <br>
    <div class="moz-cite-prefix">Am 08/09/2018 um 18:42 schrieb Wolfgang
      Schuster:<br>
    </div>
    <blockquote type="cite"
      cite="mid:40ddb399-3d0e-e496-9244-738bf9df46c9@gmail.com">
      <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
      mtxrun loads the wrong lua file, while it should load
      mtx-context.lua it actually uses context.lua.<br>
      <br>
      Since there is no context.lua in the distribution I guess
      context.lua is one of your files you put in the text directory,
      remove this file (or put it in a different folder) and ConTeXt
      should work again.<br>
      <br>
      Wolfgang<br>
      <br>
      <br>
      <span>Lars schrieb am 08.09.18 um 18:00:</span><br>
      <blockquote type="cite"
        cite="mid:443cabfe-976a-7b7a-51b8-e727f98e07d2@gmail.com">
        <meta http-equiv="content-type" content="text/html;
          charset=utf-8">
        <p>Hello list,</p>
        <p>since one of the last beta updates (now I have 2018.09.01) I
          can't use ConTeXt on my Win 10 32bit tablet anymore. I can't
          make PDFs because I get an error message. In fact, with CTX in
          my system path of course, even when I type the following into
          my command prompt, I get the same error:</p>
        <p><font size="-1" color="#000099">mtxrun --script context</font></p>
        <p><font size="-1" color="#cc0000">./context.lua:11: attempt to
            call a nil value (method 'add_rule')</font></p>
        <p>This could have to do with the last adaption to Textadept 10.
          On my Win 10 x64 PC there is no problem. Any clues?</p>
        <p>Cheers and thanks, Lars.<br>
        </p>
        <!--'"--><br>
        <fieldset class="mimeAttachmentHeader"></fieldset>
        <br>
        <pre wrap="">___________________________________________________________________________________
If your question is of interest to others as well, please add an entry to the Wiki!

maillist : <a class="moz-txt-link-abbreviated" href="mailto:ntg-context@ntg.nl" moz-do-not-send="true">ntg-context@ntg.nl</a> / <a class="moz-txt-link-freetext" href="http://www.ntg.nl/mailman/listinfo/ntg-context" moz-do-not-send="true">http://www.ntg.nl/mailman/listinfo/ntg-context</a>
webpage  : <a class="moz-txt-link-freetext" href="http://www.pragma-ade.nl" moz-do-not-send="true">http://www.pragma-ade.nl</a> / <a class="moz-txt-link-freetext" href="http://context.aanhet.net" moz-do-not-send="true">http://context.aanhet.net</a>
archive  : <a class="moz-txt-link-freetext" href="https://bitbucket.org/phg/context-mirror/commits/" moz-do-not-send="true">https://bitbucket.org/phg/context-mirror/commits/</a>
wiki     : <a class="moz-txt-link-freetext" href="http://contextgarden.net" moz-do-not-send="true">http://contextgarden.net</a>
___________________________________________________________________________________</pre>
      </blockquote>
      <br>
    </blockquote>
    <br>
  </body>
</html>