[NTG-context] No indent with first paragraph with \item

Cecil Westerhof cldwesterhof at gmail.com
Thu Mar 24 17:02:25 CET 2011


2011/3/24 Aditya Mahajan <adityam at umich.edu>

> On Thu, 24 Mar 2011, Cecil Westerhof wrote:
>
>  When using \startitemize … \stopitemize there is no indent for the first
>> paragraph when using \head, but there is when using \item. How can I make
>> that by \item the first paragraph also has no indentation?
>>
>
> See
> http://wiki.contextgarden.net/Indentation#Setting_up_indentation_inside_environments
>
> What you need is
>
> \setupindenting[big,yes]
> \setupitemize[1][indenting=next]
>
> \starttext
> \startitemize
>  \item \input knuth
> \stopitemize
> \stoptext
>

Does not work. I tried:
    \setupindenting[yes,medium]
    \setupitemize[1][indentnext=no]
    \setupitemgroup[itemize][indentnext=no]

    \starttext
    ` Backtick\crlf
    ' Apostrophe\crlf
    ‘ Open curly quote\crlf
    ’ Close curly quote

    ‘some quoted text’

    “some doublequoted text”

    \setupbodyfont[palatino,rm,12pt]

    ‘some quoted text’

    “some doublequoted text”

    \startitemize
    \item Alleen een test

    \input knuth
    \stopitemize

    \stoptext

But the first paragraph is still indented.

I still find it strange that \head does not indent the first and \item does.
I would expect them to behave the same.

-- 
Cecil Westerhof
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.ntg.nl/pipermail/ntg-context/attachments/20110324/cab2453a/attachment.html>


More information about the ntg-context mailing list