[NTG-context] Metafun Label and externalfigure Problem

luigi scarso luigi.scarso at gmail.com
Tue Mar 1 11:34:20 CET 2011


On Tue, Mar 1, 2011 at 11:17 AM, Lutz Haseloff
<lutz.haseloff at googlemail.com> wrote:
> Hi all,
>
> with latest ConTeXt MKIV
> Metapost Labels doesn't work for me anymore.
> My Code:
>
> \starttext
> \startMPcode
> label(textext("Test"),origin);
> \stopMPcode
> \stoptext
>
> The Output only shows the word "mpout" as the Label.
not here with current version: 2011.02.25 22:03
%%test
\starttext
\startTEXpage
\startMPcode
draw origin-(20,0) .. origin+(0,20) .. origin+(20,0) .. origin+(0,-20) .. cycle;
label(textext("Test"),origin);
\stopMPcode
\stopTEXpage
\stoptext


>
> There seems to be a Problem with externalfigure too.
>
> With:
>
> \starttext
> \startMPcode
> externalfigure "blblogogr.pdf" xscaled 35mm yscaled 19mm shifted (13mm,15mm);
> \stopMPcode
> \stoptext
>
> I get the error message:
>
> metapost        > loading 'metafun.mp' (experimental metapost version two)
> ! Emergency stop.
> <inserted text> ...re.mp ; fi ; ;;;;]===], false)}
>
> \processMPgraphic ...e ;\!!es , \MPaskedfigure )}}
>                                                  \egroup \placeMPgraphic \d...
> l.5 \stopMPcode
>
> !  ==> Fatal error occurred, no output PDF file produced!
> mtx-context     | fatal error: return code: 1>Exit code: 1
>
> With:
>
> \starttext
> \startMPcode
> externalfigure "blblogogr.pdf";
> \stopMPcode
> \stoptext
>
> There is no errormessage and no picture in the output.
not here, but I must admit that xscaled and yscaled are a bit strange.

-- 
luigi


More information about the ntg-context mailing list