[NTG-context] Skew not working in latest beta

Hans Hagen pragma at wxs.nl
Thu Jan 13 10:08:08 CET 2011


On 12-1-2011 4:26, Khaled Hosny wrote:
> On Wed, Jan 12, 2011 at 04:08:40PM +0100, Taco Hoekwater wrote:
>>
>>
>> On 01/12/11 16:02, Mathieu Boespflug wrote:
>>> It seems this is a regression of either ConTeXt or LuaTeX. I have a
>>> PDF that I generated on December 9th that doesn't have this problem.
>>> According to the PDF metadata, the versions used to create it were:
>>>
>>> Producer: LuaTeX-0.64.0
>>> Creator: ConTeXt - 2010.11.27 14:27
>>>
>>> I also have a PDF from the same source created end of December with
>>> the following versions, that features the bug:
>>>
>>> ConTEXt version 2010.12.21 10 :50 on LuaTeX version 0.65.0.
>>>
>>> Could it be a LuaTeX 0.65 regression?
>>
>> Well, luatex 0.65.0 had this bugfix:
>>
>> * With OpenType math fonts, accents over any class except 0 and 7
>>    were misplaced.
>>
>> And that could be related.
>
> Works fine here for "true" OpenType math fonts, so I think it might be
> something ConTeXt.
>
> \setupbodyfont[xits]
> %\setupbodyfont[cambria]
> %\setupbodyfont[asana] % no accents!
> \starttext
> hello $\hat x \hat A$.
> \stoptext

It's related to \Umathradicalrule* not being set. This has never been 
the case but at some point it worked ok and Taco/I are not going think 
too long about when and where something changed along the route. I'll 
make a new beta.

Hans


-----------------------------------------------------------------
                                           Hans Hagen | PRAGMA ADE
               Ridderstraat 27 | 8061 GH Hasselt | The Netherlands
     tel: 038 477 53 69 | voip: 087 875 68 74 | www.pragma-ade.com
                                              | www.pragma-pod.nl
-----------------------------------------------------------------


More information about the ntg-context mailing list