[NTG-context] Question: [mpost .. texnum.mpfatal: Command failed]

Rebecca Searls rsearls at gmail.com
Mon Jan 3 14:35:51 CET 2011


Hello,

I am using the default implementation of TeXLive 2010 which provides
MetaPost 1.211
on Windows 7.  I'm getting a fatal error on texnum.mp on the simplest
possible use
of graph.  Here is the simplest possible test case that shows the error:

      input graph
      end


Here is the error message I get.

    C:\texlive\2010\bin\win32\mpost xtest
    This is MetaPost, version 1.211 (Web2C 2010) (kpathsea version 6.0.0)
    (./xtest.mp (c:/TeXLive/2010/texmf-dist/metapost/base/graph.mp
    (c:/TeXLive/2010/texmf-dist/metapost/base/marith.mp
    (c:/TeXLive/2010/texmf-dist/metapost/base/string.mp))
    (c:/TeXLive/2010/texmf-dist/metapost/base/format.mp
    (c:/TeXLive/2010/texmf-dist/metapost/base/string.mp)
    (c:/TeXLive/2010/texmf-dist/metapost/base/texnum.mpfatal: Command
failed: etex -
    -parse-first-line --interaction=nonstopmode mpa05524.tex; see mpxerr.log
    >> texnum.mp
    >> texnum.mpx
    ! Unable to make mpx file.
    l.17 init_numbers(btex
                      $-$etex, btex$1$etex, btex${\times}10$etex,
    Transcript written on xtest.log.


Here is the information I get when running etex.

    C:\texlive\2010\bin\win32\etex --parse-first-line
--interaction=nonstopmode mpxerr.tex
    This is pdfTeX, Version 3.1415926-1.40.11 (Web2C 2010)
     restricted \write18 enabled.
    entering extended mode
    (./mpxerr.tex [1] [1] [1] [1] [1] [1] )
    Output written on mpxerr.dvi (6 pages, 672 bytes).
    Transcript written on mpxerr.log.

Is there something I need to configure in TeXLive or my .mp file in
order to get this to work?  Or is there some other debugging I can do to
determine
how to resolve this problem?
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.ntg.nl/pipermail/ntg-context/attachments/20110103/a7eafe50/attachment-0001.html>


More information about the ntg-context mailing list