[NTG-context] Metafun in MacTeX 209 distribution

jindrich Ruzicka jindror at gmail.com
Tue Apr 6 19:23:17 CEST 2010


On Apr 4, 2010, at 4:58 PM, jindrich Ruzicka wrote:

> Hello people,
> 
> I installed  Mac TeX -2009 Distribution on a new iMAC.
> 
> when I try to run texexec on a Context file that  includes a metapost program,
> I receive no picture that is defined in metapost part. 
> (btw in my linux installation it works)
> 
> What I can find in log file is:
> ...
> runsystem(texmfstart texexec --batch --output=dvips --mpformat=metafun --mptex --nomp --once obrazek-mpgraph)...disabled.
> ...
> 
> Running this sequence manually and reruning the 1st texexec I receive what I expect.
> 
> Is it a feature of Mac distribution or there is a mismatch in some file/directory permissions? (mptopfd, ...)
> Are there another installation steps needed after fresh MacTeX installation?
> 
> 
> the test file is:
> 
> \startuseMPgraphic{def}
> ...
> 
> \stopuseMPgraphic
> 
> \startuseMPgraphic{obr30}
> \includeMPgraphic{def}
> ...
> \stopuseMPgraphic
> 
> \starttext
> 
> 	test
> 	\placefigure[here][fig1]{yyy} {\useMPgraphic{obr30}}
> 	end of test
> 
> \stoptext
> 
> Nice day,
> 
> Jindro
> 

See http://archive.contextgarden.net/message/20100322.074003.4e366fdd.en.html

Perhaps this ought to be added to the texlive page

Aditya

Thank you, Yes it works.
Jindro


-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.ntg.nl/pipermail/ntg-context/attachments/20100406/4c477e9d/attachment.html>


More information about the ntg-context mailing list