[NTG-context] metafun color broken?

Taco Hoekwater taco at elvenkind.com
Thu Jun 15 21:50:11 CEST 2006


Hi Hans,

Hans van der Meer wrote:
> 
> I expect Hans or Taco to react soon with there usual speed and will  
> await for their comments first.

Perhaps you missed the post below. The current problem is just
a different symptom of the same problem.

Greetings, Taco

Taco Hoekwater wrote:
 > Hans van der Meer wrote:
 >
 >> 2. The mpgraph.1 files differ only slightly, except for a few roundoff
 >> differences:
 >> new format extra lines: (but not a problem, I would guess)
 >> %%MetaPostSpecials: 2.0 123 1000
 >> %%HiResBoundingBox: -5.66927 -5.66927 359.9991 119.05481
 >> %%MetaPostSpecial: 7 1 1 1 1 0.94118 1 3
 >
 >
 > Believe it or not, but this is a known problem within web2c.
 > It is triggered by an interaction between the new texexec
 > and having two different entries in texmf.cnf for Metaposts
 > memory size, for example like this:
 >
 >   main_memory.mpost        = 500000
 >   main_memory.metafun      = 3000000
 >
 > Now, the metafun format is generated as "mpost", but the
 > graphics are created as "metafun", and the different memory
 > sizes make the specials go disappear.
 >
 > Strangely, I thought Hans and I had fixed by that a few weeks
 > back by changing the mpost commandlines, but apparently we didn't.
 >
 > A workaround (while we sort this out) is to make sure that the
 > .mpost and .metafun settings use the same (highest) number.
 >
 > Taco
 >


More information about the ntg-context mailing list