[NTG-context] followup metapost textext?

Hans van der Meer hansm at science.uva.nl
Thu Dec 22 23:05:04 CET 2005


I finally managed to contrive two simple examples, one that works  
here and one that doesn't.

The next code typeset with texexec --pdf with lines commented OUT  
does work:

\setupcolors[state=start]
\usetypescript[luc]\setupbodyfont[luc,10pt]
\startMPenvironment
	\usetypescript[luc]
	\setupbodyfont[luc,10pt]
\stopMPenvironment

\definecolor[gray][s=.825]
\definecolor[yellow][r=.625,g=.625]
\setupMPpage[offset=1pt,background=color,backgroundcolor=gray]

\startuseMPgraphic{standalone}
	draw (0,0)--(100,0)--(100,50)--(50,50)--(50,100)--(0,100)--(0,0);
	label (textext("cornerstone"), (10,5)) rotated 45 withcolor \MPcolor 
{yellow};
\stopuseMPgraphic

\starttext
%%%%%%%%%%\startMPpage
	\includeMPgraphic{standalone}
%%%%%%%%%%\stopMPpage
\stoptext

When I remove the %'s it does not work.
The first below is the wrong one, showing unknown, the second one  
correctly shows the word cornerstone.
Is the conclusion correct that it could be something with \startMPpage?

yours sincerely,
dr. H. van der Meer

-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: bad.pdf
Type: application/pdf
Size: 8272 bytes
Desc: not available
Url : http://www.ntg.nl/pipermail/ntg-context/attachments/20051222/fd8a28ac/bad-0001.pdf
-------------- next part --------------
  <= bad and good =>



-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: good.pdf
Type: application/pdf
Size: 8717 bytes
Desc: not available
Url : http://www.ntg.nl/pipermail/ntg-context/attachments/20051222/fd8a28ac/good-0001.pdf
-------------- next part --------------

On Dec 22, 2005, at 8:49, Taco Hoekwater wrote:

> Hans van der Meer wrote:
>> Followup to my previous post (see below)
>> I executed the code on the "live tex site" and, mirabile dictu,  
>> there it works.
>> The difference I can see is a much older pdfetex (Version  
>> 3.141592-1.21a-2.2 (Web2C 7.5.4)) on the live site, whereas I have  
>> a newer one (Version 3.141592-1.30.4-2.2 (Web2C 7.5.5)).
>> Could that be the problem or must I dig deeper?
>
> It is not likely that this is the problem, unless you have
> 'stray' pdfetex executables floating around (with different
> version numbers) in other folders.
>
> It is more likely there is some interference with your pre-existing
> teTeX 3, but without the actual output and log files I do not know
> what to suggest as next step.
>
> Taco
> _______________________________________________
> ntg-context mailing list
> ntg-context at ntg.nl
> http://www.ntg.nl/mailman/listinfo/ntg-context



More information about the ntg-context mailing list