[Dev-luatex] LuaTeX 1.10.0 cannot embed properly PDFs with 4-bit images

luigi scarso luigi.scarso at gmail.com
Wed Dec 4 09:44:56 CET 2019


On Wed, Dec 4, 2019 at 9:39 AM L. E. Segovia <amy at amyspark.me> wrote:

> Hello,
>
> I would like to report that since TeX Live 2019, LuaTeX is unable to
> embed properly a certain type of image I have.
> These sort of images are embedded in the PDFs generated by the tool
> "Comprobantes en línea" of Argentina's IRS (Administración Federal de
> Ingresos Públicos, https://www.afip.gob.ar).
>
> This is an example:
>
> https://comunadealvear.gob.ar/wp-content/uploads/2017/03/30710518803_01_0002_00000009.pdf
> (or just search online for the string "Esta Administración Federal no se
> responsabiliza por los datos ingresados en el detalle de la operación").
>
> Embed this file using the following snippet:
>
> \documentclass{article}
> \usepackage{luatex85}
> \usepackage{incgraph}
>
> \begin{document}
> \incgraph{30710518803_01_0002_00000009.pdf}
> \end{document}
>
> Where the white-and-grey AFIP logo appears in the original, LuaTeX
> instead embeds a grey-on-grey image, probably by messing with the alpha
> channel.
>
> I have consistently reproduced this on every update since the 2019
> release. XeLaTeX and pdfTeX do not have this issue.
>
> Please let me know if I can be of more assistance. I hope I've posted to
> the right mailing list.
>
> Best regards,
>
> Leonardo
>
> --
> Leonardo E. Segovia
> https://www.amyspark.me



Confirmed, thank you very much for the report.
We will fix it asap.

-- 
luigi
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://mailman.ntg.nl/pipermail/dev-luatex/attachments/20191204/431486b5/attachment.html>


More information about the dev-luatex mailing list