[Dev-luatex] Strange code in dvigen.w

Lars Hamren lh at sdu.se
Wed Oct 26 00:59:10 CEST 2016


Hi,

I came across this code in the current luatex trunk:

     void out_cmd(void)
     {
         if ((oval < 0x100) && (oval >= 0)) {
             if ((ocmd != set1) || (oval > 127)) {
                 if ((ocmd == fnt1) && (oval < 64))
                     oval += fnt_num_0;
                 else
                     dvi_out(ocmd);
             }
         } else {
             if ((oval < 0x10000) && (oval >= 0)) {
                 dvi_out(ocmd + 1);
             } else {
                 if ((oval < 0x1000000) && (oval >= 0)) {
                     dvi_out(ocmd + 2);
                 } else {
                     dvi_out(ocmd + 3);
                     if (oval >= 0) {
                         dvi_out(oval / 0x1000000);
                     } else {
                         oval += 0x40000000;
                         oval += 0x40000000;
                         dvi_out((oval / 0x1000000) + 128);
                         oval = oval % 0x1000000;
                     }
                     dvi_out(oval / 0x10000);  <---------- Remove?
                     oval = oval % 0x10000;
                 }
                 dvi_out(oval / 0x10000);  <----------
                 oval = oval % 0x10000;
             }
             dvi_out(oval / 0x100);
             oval = oval % 0x100;
         }
         dvi_out(oval);
     }

It seems that the same byte gets written twice in some cases (see the arrows).

When compiling tlb0735.lvt in the latex test suite, the output is not accepted
by e.g. xdvi. I test with 0.95 and texlive.

Cheers
/Lars


More information about the dev-luatex mailing list