[Dev-luatex] build-latest-code-from-source instructions?

D. R. Evans doc.evans at gmail.com
Wed Nov 25 00:13:57 CET 2009


Khaled Hosny said the following at 11/24/2009 03:01 PM :

> Should be http://foundry.supelec.fr/svn/luatex/trunk or you will
> download all luatex branchs and tags, which you aren't interested in.
> 
> 

Much better.

Building with build.sh gives this error after a few minutes:

----

make[5]: Entering directory `/tmp/luatex/trunk/build/texk/web2c'
date >stamp-tangle
srcdir=../../../source/texk/web2c /bin/sh
../../../source/texk/web2c/web2c/convert tangleboot
gcc -DHAVE_CONFIG_H -I. -I../../../source/texk/web2c -I./..
-I/tmp/luatex/trunk/build/texk -I/tmp/luatex/trunk/source/texk    -g -O2
-MT tangleboot.o -MD -MP -MF .deps/tangleboot.Tpo -c -o tangleboot.o
tangleboot.c
mv -f .deps/tangleboot.Tpo .deps/tangleboot.Po
/bin/sh ./libtool --tag=CC   --mode=link gcc  -g -O2   -o tangleboot
tangleboot.o lib/lib.a /tmp/luatex/trunk/build/texk/kpathsea/libkpathsea.la -lm
eval: 1: libtool_args+=: not found
eval: 1: compile_command+=: not found
eval: 1: finalize_command+=: not found
eval: 1: libtool_args+=: not found
eval: 1: compile_command+=: not found
eval: 1: finalize_command+=: not found
eval: 1: libtool_args+=: not found
eval: 1: compile_command+=: not found
eval: 1: finalize_command+=: not found
eval: 1: libtool_args+=: not found
eval: 1: compile_command+=: not found
eval: 1: finalize_command+=: not found
eval: 1: libtool_args+=: not found
eval: 1: compile_command+=: not found
eval: 1: finalize_command+=: not found
eval: 1: libtool_args+=: not found
eval: 1: libtool_args+=: not found
eval: 1: libtool_args+=: not found
libtool: link: gcc  lib/lib.a
/tmp/luatex/trunk/build/texk/kpathsea/.libs/libkpathsea.a -lm
lib/lib.a(main.o): In function `main':
/tmp/luatex/trunk/build/texk/web2c/lib/../../../../source/texk/web2c/lib/main.c:26:
undefined reference to `mainbody'
collect2: ld returned 1 exit status

----

FWIW I am on a 64-bit karmic system, fully up to date, with a lot of
development-related stuff installed, but I've never tried to build anything
related to any kind of TeX on this machine before. I've *used* a lot of Tex
stuff on it, but not tried any TeX-related development until now.

Presumably the above error is because I'm missing something?

  Doc

-- 
Web:  http://www.sff.net/people/N7DR

-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: signature.asc
Type: application/pgp-signature
Size: 260 bytes
Desc: OpenPGP digital signature
URL: <http://www.ntg.nl/mailman/private/dev-luatex/attachments/20091124/3f061198/attachment.pgp>


More information about the dev-luatex mailing list