Hallo,

Het hangt er even van af hoeveel van de wiskundige symbolen in het font voorkomen. Ik heb persoonlijk weinig ervaring met unicode voor math maar ik kan me voorstellen dat het meerendeel van de fonts niet alle gespecialiseerde karakters heeft, en ook het combineren van karakters ($\tilde M$, dat soort constructies) gaat niet altijd 100% heb ik begrepen. Er zijn inderdaad speciale Unicode math fonts: XITS, Asana-math, en ik meen nog 1 of 2 anderen.

Er zijn inmiddels gespecialiseerde xelatex pakketten voor math, zoals mathspec en unicode-math. Ik heb daar recent eens naar gekeken maar ik had wat problemen met superscript'en en subscripten die niet goed gezet werden, en ook de \bm{}-karakters waren nog niet helemaal naar mijn zin. Dus voorlopig gebruik ik nog de ouderwetse amsmath (met Latin Modern) in xelatex met tgtermes als hoofdlettertype.

Het is overigens een kwestie van smaak. Ikzelf vind het mooijer en makkelijker als de wiskunde in een afwijkend font staat, het maakt het makkelijker om de tekst te scannen voor symbolen. Maar omdat ik liever geen nieuwe font-twist begin op deze lijst, laat ik het bij deze ene opmerking.

Groeten,
Wilfred

--- On Mon, 20/6/11, Wim W. Wilhelm <wilhelm@euronet.nl> wrote:

From: Wim W. Wilhelm <wilhelm@euronet.nl>
Subject: [Tex-nl] Font
To: tex-nl@ntg.nl
Date: Monday, 20 June, 2011, 7:51 PM

Beste TeXers,
 
In XeLaTex gebruik ik voor de body tekst het font: JannonTModePro.
Hoe kan ik ditzelfde font gebruiken voor de wiskunde?
 
Wim W. Wilhelm

-----Inline Attachment Follows-----

_______________________________________________
TeX-NL mailing list
TeX-NL@ntg.nl
http://www.ntg.nl/cgi-bin/mailman/listinfo/tex-nl