Mmmm, OK, ik begrijp het probleem maar eigenlijk ook weer niet.

Ik gebruik Japans en Engels door elkaar in mijn documenten. Dat was altijd een hoop gelazer: ofwel via platex (de Japanse platex niet te verwarren met de Poolse platex) en met een Japanse encoding (meestal EUC-JP), ofwel met XeLaTeX en UTF-8 maar met een hoop gezeik met font settings. Sinds een tijdje (een jaar of zo) gebruik ik LuaLaTeX icm de ltjsarticle en ltjsbook classes en UTF-8 encoding en dat werkt totnutoe vlekkeloos.

OK, deze keer gebruik ik memoir omdat het huidige document alleen Engels is. In combinatie met LuaLaTeX ging ik ervan uit dat dat volledig UTF-8 compatible zou zijn, maar blijkbaar is dat niet het geval (?). Wat betreft Japanse karakters werkt het in elk geval prima maar dat kan het gevolg zijn van de settings in de ltjs* class files (overigens wordt het dollarcent-teken ook met ltjsbook niet goed weergegeven).

OK, ik kan fontspec gebruiken, en inderdaad, het dollarcent-teken wordt dan op de juiste manier weergegeven. Maar met fontspec zit je weer met al dat font-gepiemel, dan moet je de OTF kopieren, de font-lijsten gaan updaten..... ik was juist zo blij met LuaLaTeX en dat dat allemaal niet hoeft.

OK, voorlopig heb ik op de interwebs een simpele hack gevonden (met een \def ) en die gebruik ik voorlopig maar even. Ik heb geen zin in gepiemel met encodings en dergelijke en aangezien het om een symbool gaat dat bovendien maar een keer in mijn tekst voorkomt vind ik het voorlopig goed zo.

Groeten,
Wilfred



On Wednesday, July 6, 2016 2:40 AM, Piet van Oostrum <piet-l@pietvanoostrum.com> wrote:


Een andere mogelijkheid is nog om de LY1 font encoding te gebruiken. Die komt meer overeen met Unicode.

\documentclass[11pt,a4paper]{memoir}
\usepackage{tgtermes}
\usepackage[LY1]{fontenc}
\begin{document}
\char"A2 of ยข

\end{document}

--
Piet van Oostrum <piet@vanoostrum.org>
WWW: http://pietvanoostrum.com/
PGP key: [8DAE142BE17999C4]


_______________________________________________
TeX-NL mailing list
TeX-NL@ntg.nl
https://mailman.ntg.nl/mailman/listinfo/tex-nl