On 9/17/2013 2:24, Wilfred van Rooijen wrote:
De kostprijs is een interessant punt. Je zou zeggen: de oude versie inscannen
Dat hoeft niet eens, op The Pirate Bay is die zo te downloaden en voor de rechtenhouders zelf is dat zelfs in de USA volkomen legaal. Anderen hebben dat werk al gedaan, volkomen gratis. Tenzij men dat "officieel" niet durft te gebruiken omdat de kwaliteit niet gegarandaard zou zijn of zo, en men niemand heeft om uitte kafferen als er een pagina ontbreekt.
met OCR en je hebt 95% van de tekst al electronisch voorhanden.
Dat is misschien wat optimistisch, ik heb ooit wel eens romans ingescand (makkelijk, geen formules, tabellen en geen opmaakfratsen als aparte kaders met uitleg over iets) en dat kom je in de praktijk toch helemaal aan het doorlezen als je het goed wilt doen om OCR fouten (het zijn wel vaak steeds dezelfde fouten dus veel kun je er na een tijdje met zoek en vervang wel uithalen), paginanummers en afbreekstreepjes weg te halen.
Vergelijkingen zetten is wat meer werk, maar met een beetje oefening kan je een paar vergelijkingen per uur doen.
Veel meer. Zeker de eenvoudige, die in de Feynman Lectures het leeuwendeel van de formules zijn. De plaatjes netjes invoegen is trouwens ook een niet te verwaarlozen werk.
Blijft over het irritante werk van referenties en vergelijkingsnummers.
Dat laatste kan TeX makkelijk automatisch doen, de referenties en de index (3 pagina's in deel 1) worden handwerk.
Maar je zou zeggen: een hoofdstuk kost 10 werkdagen = 80 uur = 800 euro oid voor een student. Indien in de VS: minder dan USD 10 / uur.
Lijkt mij ook. Daar moet overheen te komen zijn.
Tenzij er een committee van aanbeveling bij is betrokken met leden als Doekle Terpstra, Femke Halsema, die kerel van Alp de Huzes en andere polder-hotemetoten. Dan loopt het al gauw in de miljoenen,
Heb je dat soort regenten in de USA ook (vrees van wel)? -- ir. J.C.A. Wevers PGP/GPG public keys at http://www.xs4all.nl/~johanw/pgpkeys.html