Hallo allemaal,

> Lezen TeX-gebruikers tegenwoordig geen boeken meer? Dit staat onder
> andere in hoofdstuk 17 van Knuth's standaardwerk The TeXbook.
>
> Vriendelijke groet, Nico

De reden dat ik geen antwoord heb gegeven op de oorspronkelijke vraag is dat is vermoedde dat het niet zo simpel zou zijn, want \left en \right werken alleen goed in combinatie, m.a.w. een \left vereist een \right, en sterker nog, je mag geen line breaks tussen de \left en \right hebben. Dat wil nog wel eens lastig zijn met een multline, i.e. een vergelijking over meerdere regels. Het zou mooij zijn als je \left en \right zou kunnen gebruiken, maar in de praktijk moet je vaak \Big en dergelijke gebruiken als het open- en sluitteken niet op dezelfde regel in de vergelijking staan.

Tja, en of het TeXBook nou zo handig is. Ten eerste hebben heel veel mensen niet de beschikking over dergelijke standaardwerken en naar mijn eigen ervaring is de drempel vaak vrij hoog om dergelijke standaardwerken aan te schaffen, als ze uberhaupt verkrijgbaar zijn. Ik heb ooijt de LaTeX Companion gekocht maar om eerlijk te zijn gebruik ik die nog maar mondjesmaat. Boeken over computertalen zijn tegenwoordig al achterhaald als de eerste druk nog niet uitverkocht is. Als ik een probleem heb dan zoek ik even op internet. Er is tegenwoordig een goede latex wiki

http://en.wikibooks.org/wiki/LaTeX

Naar mijn ervaring kan je 99% van de standaard latex-vragen op die site terugvinden. En daarnaast zijn er sites als Stack Overflow.

Groeten,
Wilfred_______________________________________________
TeX-NL mailing list
TeX-NL@ntg.nl
http://www.ntg.nl/cgi-bin/mailman/listinfo/tex-nl