Hallo,

Blijkbaar heeft de TeXLive distro die in Ubuntu zit niet "standaard" alle pakketjes. Er zijn meerdere oplossingen, al naar gelang hoeveel tijd je wil besteden:

- Met de Ubuntu package manager alles verwijderen dat met "TeXLive" te maken heeft, en dan zelf TeXLive installeren via http://www.tug.org/texlive/ Let op: het is mogelijk dat de package manager niet de gehele texlive distro verwijdert, omdat sommige andere pakketten op je computer van LaTeX afhankelijk zijn (bijvoorbeeld voor het genereren van documentatie, dingen als texinfo, doxygen, sommige Python-software en dergelijke). Deze oplossing is het beste maar ook het meest waarschijnlijk om conflicten te genereren tussen de "zelf-geinstalleerde TeXLive" en de "Ubuntu TeXLive". Dat kan allerlei gezeik met zoekpaden opleveren, YMMV.

- Je kan in elke tex-distributie een "prive-directory" gebruiken om pakketten te installeren die buiten de distributie vallen. Bijvoorbeeld, als je pakketje foo.cls en bar.sty wil gebruiken, en deze pakketten zijn geen onderdeel van de distributie, dan kan je ze in plaatsen in de "work directory" waar ook de tex-file staat, ofwel in een "home tex-tree" (/home/user/texmf/....), ofwel in system-wide tex-tree (/usr/local/texmf/.....)

Persoonlijk zou ik zeggen: in eerste instantie de ontbrekende pakketjes in de work dir zetten en kijken of alles naar behoren werkt, en dan kan je later een tex-tree in je home-dir opbouwen. Let er wel op dat de structuur van de tex-tree moet voldoen aan de eisen van de TDS (Tex Directory Structure).

Groeten,
Wilfred


From: Harry de Jong <artsoetgrunn@gmail.com>
To: tex-nl@ntg.nl
Sent: Wednesday, 15 August 2012, 19:38
Subject: [Tex-nl] Texlive in Ubuntu

Dag allen
Een aantal weken geleden heb ik Ubuntu 12.04 op mijn laptop.
Voor die tijd gebruikte ik Windows met Miktex, dat werkte uitstekend.
Als ik nu een tex bestand wil compileren in Ubuntu (meegeleverd
Texlive), dan wordt er van alles niet herkend, o.a.  'dev.sty' not
found, 'picins.sty' not found,  rapport3.cls not found.
Doe ik iets verkeerd of anders, hoe kan ik Texlive zo opwaarderen dat
alles werkt?
Het genoemde bestand wordt foutloos gecompileerd in MikTex Windows7
--
Met vriendelijke groet,

Harry de Jong
_______________________________________________
TeX-NL mailing list
TeX-NL@ntg.nl
http://www.ntg.nl/cgi-bin/mailman/listinfo/tex-nl