Hoi allemaal,

$ echo "auto's" |aspell --lang=nl -a
@(#) International Ispell Version 3.1.20 (but really Aspell 0.60.7-20110707)
& auto's 41 0: auto 's, auto-'s, Aties, auto, autogas, autowas, Aats, Ates, outs, Ots, altoos, autist, etuis, Otis, Ites, Tos, tos, Artis, ets, Nauts, Arts, acts, alto, amto, arts, Amos, Juts, Nuts, Ruts, atol, buts, duts, guts, huts, muts, puts, iets, Aktas, Antes, aktes, artes

$ dpkg -l|grep aspell-nl
ii  aspell-nl                            1:2.10-5                                 all          Dutch dictionary for Aspell

Voor meer info en bronbestanden, zie

https://packages.debian.org/stretch/aspell-nl

en

https://packages.ubuntu.com/artful/aspell-nl

Ik heb nog even in de database van OpenTaal gekeken, als extra controle, maar het woord auto's zit in de woordenlijst die hiervoor is gebruikt. Ik weet wel dat bij Hunspell je extra opties hebt voor spellingcontrole met apostrof.

Groeten,

Pander

PS Onze nieuwe woordenlijst is gekeurd. Hopelijk binnen een maand of twee hebben we updates voor alle spell checkers. Duurde helaas een paar jaar, maar de lijsten zijn flink uitgebreid en verbeterd. Wil je meehelpen, stuur me een bericht.


On 01/09/2018 07:30 PM, Hugo Coolens wrote:


Op 8 januari 2018 om 01:11 schreef Wilfred van Rooijen <wvanrooijen@yahoo.com>:
Hallo,

Ik zou beginnen met het woord "foto's" te vervangen door bijvoorbeeld "auto's" - kijk of dit hetzelfde probleem oplevert. Dan: gebruik je een apostrophe (shift-7 op mijn keyboard) in de tex input of iets anders? Het kan een bug zijn in aspell, of een fout in de aspell-woordenlijst, misschien is het woord "foto" geregistreerd als "foto " (met een (onbreekbare ?) spatie)?
Dag Wilfred,

Ik heb dit eens geprobeerd met auto's en krijg daar exact hetzelfde fenomeen, aspell stelt voor om de spelling te wijzigen in auto 's. Ik gebruik de apostrophe, op een Belgisch azerty toetsenbord is dat het teken dat op dezelfde toets staat als de 4 op het niet numeriek gedeelte van het toetsenbord.
Weet jij toevallig in welke file de woordenlijst staat die aspell gebruikt, zodat ik die kan checken of aanpassen?

dank bij voorbaat en mvg.
Hugo

Groeten,
Wilfred van Rooijen


On Monday, January 8, 2018 12:42 AM, Hugo Coolens <hugocoolens@gmail.com> wrote:


Wanneer ik een LaTeX-document d.m.v. de opdracht "aspell --lang=nl --mode=tex -c proef.tex" op spelling check, krijg ik de melding dat het woord foto's niet correct gespeld zou zijn en de suggestie om dit te vervangen door foto 's (met extra spatie dus). Weet iemand hier hoe dat komt?

dank bij voorbaat en mvg.
Hugo

_______________________________________________
TeX-NL mailing list
TeX-NL@ntg.nl
https://mailman.ntg.nl/mailman/listinfo/tex-nl



_______________________________________________
TeX-NL mailing list
TeX-NL@ntg.nl
https://mailman.ntg.nl/mailman/listinfo/tex-nl




_______________________________________________
TeX-NL mailing list
TeX-NL@ntg.nl
https://mailman.ntg.nl/mailman/listinfo/tex-nl