Ik zat vorig jaar in Brussel bij Microsoft Belgiƫ aan tafel om te spreken over spellingcontrole. Ze vertelden dat ze al een paar jaar het beleid hebben om alles naar online-only diensten om te gaan zetten. Een van de redenen is dat dit illegaal gebruik tegengaat. Afijn, iets dat ons waarschijnlijk niet interesseert, maar het is wel een mondiale beweging die 'inspireerd'. Een van de open online compilers die ik gebruik is voor RFC's van XML naar HTML. Persoonlijk zie ik er meer in dat je dit soort diensten in grote organisaties zou kunnen ontplooien voor bijvoorbeeld alleen de werknemers. Bij LanguageTool, die online een gratis dienst aanbiedt, is dat ook een zorg betreft privacy. Met de inhoud wordt niets fouts gedaan maar die garantie heb je niet.

On 17 July 2016 15:54:56 CEST, Wilfred van Rooijen <wvanrooijen@yahoo.com> wrote:
De stand anno 2010 staat hier beschreven:


Anno 2016 zal er het een en ander veranderd zijn maar een beetje online zoeken zal ongetwijfeld meer info geven.

Om eerlijk te zijn zie ik niet zo goed in waarom je een online compiler zou gebruiken maar er is blijkbaar vraag naar.

Een jaar of 10 geleden was er een (zelfbenoemde) internetgoeroe die beweerde dat de tijd voorbij was dat gebruikers hun eigen software zouden hebben. In de toekomst zou iedereen een abonnement nemen op bijvoorbeeld een online tekstverwerker - een soort MS Word via het internet. Ik vond dat toen een raar verhaal, want MS Word is op zichzelf al een hel, laat staan als het ook nog eens online moet, om nog maar helemaal te zwijgen over beveiliging en privacy. De werkelijkheid is dat we er nu een beetje tussenin zitten: er zijn diensten om je gegevens online op te slaan, maar dingen als online tekstverwerken zie je (nog ?) niet veel.

Wilfred




On Sunday, July 17, 2016 10:37 PM, Frans Goddijn <frans@goddijn.com> wrote:


Besten,

Een NTG lid stuurde me een LaTeX bestand dat bij hem problemen gaf en aanvankelijk dacht ik niet te kunnen helpen omdat ik momenteel geen LaTeX installatie op mijn laptop heb (wel ConTeXt) maar ik zag na wat zoeken op Google dat www.sharelatex.com online bewerking en compilatie van LaTeX documenten aanbiedt.

Het leek me onwaarschijnlijk dat zoiets ook echt zou werken, maar gek genoeg lukte het meteen. Er kwam een keurige PDF uit, wel met een foutmelding dat een \compactitem omgeving niet correct was afgesloten en nadat ik die had aangepast liep het verder helemaal prima. Ik kon het mede-NTG lid zodoende een oplossing bieden en de correcte PDF als illustratie ervan.

Zijn er hier gebruikers die meer ervaring hebben met dergelijke online diensten en zo ja, kan iemand daar iets over vertellen? Zijn sommige beter dan anderen, en voor zover er een bijdrage wordt gevraagd voor de dienstverlening, hoe verhoudt zich die tot wat er wordt geboden?

Ik hoor/lees graag wat de ervaringen zijn!

Groet,

Frans
_______________________________________________
TeX-NL mailing list
TeX-NL@ntg.nl
https://mailman.ntg.nl/mailman/listinfo/tex-nl




TeX-NL mailing list
TeX-NL@ntg.nl
https://mailman.ntg.nl/mailman/listinfo/tex-nl