Hallo allemaal

Allereerst bedankt voor de reacties.
De meestbelovende oplossing lijkt toch met miktex en texmaker. Maar echt helemaal lukt het nog niet en ben ik ook nog niet tevreden met de werking.

Wat heb ik gedaan/getest?
Ik heb meerdere root directories aangemaakt (screenshot verder beneden) en de library in MikTex refreshed.
Ik heb in de directory LaTesT een testdocument aangemaakt met input files op een andere plek. Deze input files worden alleen gevonden in de root directory LaTesT/tex/TEX
Het werkt gek genoeg niet met de root directory LaTesT/tex
De input files worden ook niet gevonden, wanneer ze zich in root directories bevinden, die in de Windows cloud OneDrive opgeslagen zijn. En dat zou uiteindelijk de plek moeten zijn, waar ik mijn root data opsla. 

Heeft iemand hier ervaring en tips, waardoor het deels wel en deels niet lukt?

Vriendelijke groet, Roel


SCREENSHOT MIKTEX



2018-03-01 15:49 GMT+01:00 Roel Zuidema <zuidemach@gmail.com>:
Beste allemaal,

Al jaren schrijf ik (wiskundeleraar) opgavenbundels in LateX op mijn Linux-computer. Nu moet ik al mijn werk naar een van de school uitgegeven computer verhuizen en mijn werk onder Windows doen.

Wat ik wil is dat ik vanuit elke directory de opgaven en plaatjes, die ik in verschillende maar vaste directories ondergebracht heb (zonder explicite pointer) bereiken.
Onder Linux heb ik alle directories in .profile met TEXINPUTS=: aangegeven. Onder windows heb ik deze simpele oplossing nog niet gevonden.

Hopelijk heeft iemand van jullie hier ervaring.
Twee mogelijkheden, die ik bekeken heb, maar nog niet gelukt zijn:


1) Op de computer is TexNicCenter geïnstalleerd. Eerste google-poging naar oplossingen zonder resultaat.

2) Ik heb op de Virtual Machine (helaas heb ik geen rechten om zelf een VM met Linux te installeren) TexMaker en MikTex geïnstalleerd. Met directe pointers lijkt alles te lukken. Maar als ik bij de settings van MikTex, extra directories opgeef, worden die niet gevonden. (zie figuur)

Inline images 1

Ik ben benieuwd naar reacties.
Vriendelijke groet,

Roel Zuidema