Dank voor die link! Er bestaat kennelijk al veel online waar ik nog nooit van had gehoord. Ook even naar TeXpad gekeken, LaTeX op je iPhone, wie had dat gedacht (maar het is niet gratis).

Op 17 jul. 2016, om 15:54 heeft Wilfred van Rooijen <wvanrooijen@yahoo.com> het volgende geschreven:

Om eerlijk te zijn zie ik niet zo goed in waarom je een online compiler zou gebruiken

In dit geval: om onmidellijk een LaTeX bestand te testen, een foutje eruit te halen, klaar. Zonder eerst een hele installatie te moeten doen.

De werkelijkheid is dat we er nu een beetje tussenin zitten: er zijn diensten om je gegevens online op te slaan

Makers als Adobe van Lightroom voor fotobewerking hebben er voordeel van dat gebruikers een abonnement moeten nemen, zo voorkomen ze dat een programma wordt gekopieerd en door meer mensen gebruikt. Cropster, een programma voor koffiebranders, bindt door gegevensopslag in ‘the cloud’ ook gebruikers aan een abonnementsvorm. Als klant ben je dan een beetje gegijzeld. Voor de gebruikers zelf is er niet veel voordeel aan, in mijn optiek. Koffiebranders kunnen ook gratis gebruikmaken van wat beters: https://github.com/artisan-roaster-scope/artisan

Van TeX-installaties zijn in de jaren '90 wel commerciële pakketten geweest (ik ben de namen vergeten) die dan makkelijk waren al liepen ze een beetje achter. 

Het gemak van een online TeX installatie kan ik me wel indenken.

Frans